Trådløs undervisning

Bakgrunn og mål

Bakgrunn

En del lærere har nettbrett, PCar som ikke kan kobles til de gamle projektorene på skolen. Noen engasjerte lærere på skolen, samt IKT konsulent har begynt utprøvning for å finne best mulig løsning for oppkobling. Skolen ønsker å støtte dette arbeidet og fremme fortsatt motivasjon, og engasjement.

Målsetning:

Vi ønsker å teste ut bruk av Ulike typer nettbrett(Hybrid PCar) med trådløs oppkobling mot projektor. Målet er at læreren skal komme inn i klasserommet, og være pålogget mot projektor og lyd, uten å måtte styre med ledninger, og innstillinger på PC.

Prosjektet har en delt målsetning, en som går på å finne den beste tekniske løsningen for oppkobling. En annen del av prosjektet vil være det pedagogiske. Hvordan vil dette fungere i  undervisningen. Tilbakemeldinger fra elever og lærere, fordeler og utfordringer som dukker opp underveis. Tanken er at elevene også skal kunne få teste ut f.eks trådløs bruk av nettbrett i prosjekter de holder på med, eller de kan ta i bruk en av HybridPCer til å ta notater med touch penn. Alt fra å holde en presentasjon, tegne en skisse, og få alt trådløs og raskt opp foran klasssen, er noe vi tror kommer til å motivere både elever og lærere i læringsprosessen.

Aktiviteter i prosjektet

AktivitetErfaringerFra mnd.Til mnd.
Innkjøp av utstyr 20.01.2014 10.03.2014
Utprøving, oppsett av utstyr. 20.01.2014 31.03.2014
Opplæring av lærere, deling av erfaringer internt. 01.04.2014 31.05.2014
Evaluering av prosjekt 01.09.2014 31.10.2014
deling av erfaringer eksternt med andre skoler 27.01.2014

Erfaringer underveis

Den første trådløse enheten vi testet ut var netgear på rom 308, Vi hadde noen problemer med oppkobling og rekkevidde(se logg), men etter ca. 2 timer var den klar for bruk.

Video av undervisning ved bruk av netgear og surface 2 pro

https://www.youtube.com/watch?v=f4J_krs54ho

i mars fikk vi kjøpt inn en del mottakere, blant annet apple TV, chromcast, og miracast(se logg).

Apple TV virket som vi visste ikke, grunnet at man ikke klarer å kolbe den til HFK nettverket.

Google Chromecast var vi ikke fornøyd med, da denne kun kan vise nettsider, og ikke hele PC skjermen, der er imidlertid en beta funksjon som lar deg strømme hele skrivebordet, men denne virket ikke optimal. Det er mulig chromcast vil fungere bedre i framtiden. Så vi har ikke avskrevet denne.

Den vi er mest fornøyd med, og som virker utenfor det trådløsen nettverket er Miracast. Elevene i Elektro klassen var med på å sette opp enheten ved hjelp av Gunnar Friis, og måtte blant annet ordne en ny strømledning, da denne var av amerikansk standard. Elevene fikk også teste ut enheten da den var klar. et av undervisningsopleggene der vi brukte enheten, lagde elevene kahoot, og viste dem trådløst på skjermen for klassen. De å enklet kunne vise sin egen PC skjerm, og hva eleven hadde laget foran klassen var tydeligvis motiveredne for elevene.

123

 

I slutten av mars fikk vi tilsendt en PC av typen Lenovo Thinkpad Yoga, med en digitizer pen og touch skjerm. Christian har testet denne i undervisningen sammen med miracast. \»min erfaring med dette er at det å kunne skrive direkte på f.eks en PP, samtidig som man går rundt i klassen. gir læreren en mye bedre interaksjon med elevene.

trådløs

28/3 ble Bruk av Lenovo PCen, også demonstrert på Dei gode døma, denne gang via apple TV.

Erfaringer med bruk av Lenovo thinkpad Yoga er at touchpaden ikke er optimal, men mulig dette er en vanesak. Pennen som følger med og touch skjermen er svært god. Pennen virker utmerket både i Onenote, word og Power Point. Jeg vil også påpkete at f.eks Kahn academy har kommet med touch pen funksjon, men vår penn fungerte ikke optimalt her, og hoppet ut når vi skulle prøve å løse oppgavene for hånd. Pcen er også en smule for tung til å gå rundt med i hånden 1,6 kg. Alt i alt er vi fornøyd med maskinen, men satser på at vi i nær framtid får noe bedre på markedet.

Videre plan i prosjektet blir å kjøpe inn flere trådløse enheter, og få flere lærere til å ta ibruk den nye teknologien. Vi er nå ca. 3 lærere som bruker dette aktivt i undervisningen. Det er mulig vi også må gå til innkjøp av en ekstra maskin, og mulig også en eller flere nye projektorer med HDMI utgang.

Erfaringen og tilbakemeldinger fra elever, og lærere som er med i prosjektet vil fortløpende bli loggført i delt onenote notatblokk