Nettressurs i 3D-design og elektronikk for elever og lærere

Autodesk er en av de ledende leverandører av programvare for 3D-design. I tillegg har de vært engasjert i skaperbevegelsen de siste årene. Dette engasjementet har ført til at de har utviklet en egen nettressurs for lærere og elever der de har lagt ut interaktive nettkurs i bl.a. 3D-design, elektronikk og programmering og kobling av Arduino gjennom Project Ignite. Her har de også laget et eget klasserom der lærere kan legge ut kurs til elevene og dermed kunne hjelpe til med progresjonen. Alle kurs er på engelsk, men dermed kan språkfagene komme inn i et tverrfaglig samarbeid. Engelsk er tross alt et språk man ikke kommer utenom i dag. 3D-utskrift kan knyttes opp mot de fleste fag.

Project Ignite Classroom krever ingen installasjon; det kjører rett i nettleseren(støtter ennå ikke mobile enheter). Ressursen samkjører ulike nettjenester fra Autodesk som Tinkercad og 123d Circuits. I tillegg kan kursene kobles mot Google Classroom eller lenkes til fra itslearning. En kan logge inn med gskole-kontoen sin ved å velge «more providers» og deretter Google.
Classrooms___Project_IgniteClassrooms___Project_Ignite 2

Deretter er det viktig å være litt tålmodig…. påloggingen tar noen sekunder….. så er du inne. Og når du er inne, kan du opprette et nytt klasserom og legge til kurs.
Classrooms___Project_Ignite 3

Elevene kan inviteres inn ved å gi dem en kurskode.

Skaparrom1___Project_Ignite

Kursene er beskrevet med amerikanske og britiske læreplanmål og sier også noe om hvilke ferdigheter(skills) som en trenger før en begynner på kurset. Kursene kan publiseres i Google Classroom.

Getting_Started_with_Electricity___Project_Ignite

Deretter er det bare å starte på et kurs. I venstremargen får en instruksjoner om hva en skal prøve på. I midtvinduet får en hjelpelinjer som viser hva og hvor en skal jobbe.

3D_design_Ignite__81___Tinkercad

I elektronikkkursene simulerer en hva som skjer med ulike komponenter og spenninger uten at det koster noe. Koble sammen og start simulering.

123D_Circuits

I Arduinokursene, er der egen kodedel for hvordan styre de ulike komponentene med programmeringskode.

123D_Circuits_and_Classrooms___Project_Ignite_2_bmp

Alt i alt, en veldig god ressurs både for lærere som vil lære mer og for elever.

Legg igjen en kommentar