«Skaparrom» er Sykehusskolen ved Nordahl Grieg vgs si satsing på skaping og koding for å fornye faga i dei nye skulelokala ved det nye Barne- og Ungdomssjukehuset ved Haukeland Sjukehus i Bergen, som opnar seinhausten 2016.
Bygging av feller for fangst av insekter, Tverrfaglig aktivitet mellom biologi og TOF
Prosjekt som skal omfatte tverrfaglige aktiviteter mellom MK og biologi med hovedfokus på bruk av digitale kamerateknikker
\"I WANT THEM TO WANT TO CHANGE THE WORLD\" Utvikling av morgendagens ledere.
Tiltak for å styrke teiknspråk i grunnopplæringa – Pilotprosjekt. Utdanningsdirektoratet har fått i oppdrag fra Kunnskapsdepartementet å vurdere virkemidler som kan bidra til å fremme tilbudet innen tegnspråk i grunnopplæringen (grunn- og videregående skole). Ett av tiltakene i oppdragsbrevet var «Konkretisering og gjennomføring av pilotprosjekter for tegnspråk.» I samarbeid med Statped har Utdanningsdirektoratet laget overordnet rammeplan for pilotprosjektene til KD, med detaljert planarbeid for pilotprosjektene. I arbeidet med prosjektet har Statped samarbeidet med Norges Døveforbund, Språkrådet, og 4 pilotskoler. Nordahl Grieg vgs er pilotskole på videregående skolenivå. Prosjektperiode 1.1.14-1.6.15.
Utvikle og bruke ferdighetsbeskrivelser for konkrete vurderinger med fremovermelding.
EN BÆREKRAFTIG SKOLEHVERDAG er arbeidstittelen. Denne tittelen er felles for prosjektgruppen. Ulike delprosjekter er knyttet til prosjektet.
Å lage til undervisningsaktivteter som viser sammenheng mellom praktisk og modelerte situasjoner.
iPad som verktøy i tilrettelagt undervisning, og som hjelpemiddel i hverdagen for den enkelte elev.
Elevene har et selvvalgt sløydprosjekt under oppholdet ved PBU - post 3. Materialene på sløyden er i hovedsak kapp og rester som blir gjenbrukt. Underveis tar de bilder med IPAD og til slutt lager de en IMovie der de muntlig og/eller skriftlig beskriver prosessen fra begynnelse til slutt.
SBL og barneklinikken jobber med funksjonell bruk av iPad i undervisningen. Vi vil tilrettelegge iPad på best mulig måte slik at den blir et funksjonelt hjelpemiddel i undervisningen med elevene. Ved å videreutvikle bruken av iPad vil vi følge den teknologiske utviklingen, effektivisere undervisningstiden, øke elevenes valgmuligheter i forhold til læringsstrategier, begrense de økonomiske utgiftene ved å utforske/videreutvikle allerede tilgjengelige IKT -læremidler og gi oss muligheter for rask tilpasning av undervisningen. Opprette samarbeid med andre sykehusskoler og deres erfaringer/bruk av iPad vil også være interessant å tilegne seg.
NGV i kjempeform er et tverrfaglig og utenomfaglig prosjekt som tar sikte på helsefremmende arbeid knyttet til trening og kosthold i samarbeid med nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet.
Elevene skal forske på konsekvensene av at Nygårdsparken ble stengt.
Hørselshemmede ansatte og elever samarbeider om et prosjekt. Vi lager et eventyr om den digitale skole.
Vi ønsker å se på hva vi kan få ut av at elevene selv lager læringsvideoer, enten med PC eller iPad. Med riktig organisering og strukturering kan dette bli en form for muntlig aktivitet som vil kunne styrke matematikkinnlæringen til elevene fordi elevens matematikkspråklige ferdigheter blir styrket
Bruk av iPad til å produsere animasjonsfilm med tilhørende lydspor og musikk i estetiske fag for å dokumentere læringsarbeid.
Vi ønsker økt språklæring, med fokus på større skriftlig og muntlig produksjon, samt utvidelse av ordforrådet.Vi ønsker også å prøve ut nye måter å vurdere elevtekster på.
Implementere utdanning for bærekraftig utvikling i utdanningen gjennom konkretisering av læreplanmål i en bærekraftig retning.
Diabetes regnes som en epidemisk sykdom i verden pga økende antall tilfeller og helse messige komplikasjoner.
EN BÆREKRAFTIG SKOLEHVERDAG er arbeidstittelen. Felles for prosjektgruppen. Ulike delprosjekter er knyttet til prosjektet. Eksempelvis prosjektet bærekraftig vurdering.
Ved Klokkarlia har vi valgt å fokusere på «Friluftsliv og naturopplevelser» fordi dette er et tema som kan oppleves nært og konkret for vår elevgruppe. Vi vil ha korte teoriøkter med spesielt fokus på den praktiske gjennomføringen. Nærområdene vil derfor være viktig for prosjektet.
Hvordan oppnå både vurdering for læring og effektiv utnyttelse av norsklærerens arbeidstid. Utprøving av vurderingsverktøyet iAnnotate på iPad.
Historiefaget har dårlig tid. Stoffet som skal gjennomgås er enormt. Etter å ha undervist i historie noen år, har prosjektleder opplevd at elever får store kunnskapshull hvis de bare er borte en enkel økt. Undervisningsvideoer skal bidra til å løse noen av disse utfordringene.